TEHNIKA d.d. kao Glavni izvođač radova radova na izgradnji AB konstrukcije nadzemnog dijela hotelske građevine s pratećim sadržajima „WESTGATE B“ u Splitu visine Prizemlje + 17 etaža, zaključila je, nakon što je Investitor ishodio izmjenu i dopunu građevinske dozvole,  Aneks Ugovora o građenju radi izgradnje AB konstrukcije dodatnih 10 nadzemnih etaža na izgradnji navedenog objekta, tako da će ukupna visina objekta biti Prizemlje + 27 nadzemnih etaža.

Investitor izgradnje je „WESTGATE TOWER“ d.o.o. Split.

Očekivana ukupna vrijednost izgradnje svih radova do pune funkcionalnosti, koji još nisu ugovoreni, iznosi 260.000.000,00 kn (bez PDV-a), s time da je rok završetka izgradnje planiran za 2. kvartal 2019. g.

Nakon dovršetka izgradnje hotelska građevina s pratećim sadržajima „WESTGATE B“ koja će nositi ime Dalmatia Tower bit će sa visinom od 130 metara službeno najviša zgrada u Hrvatskoj i u sklopu koje će poslovati prvi hrvatski Marriott hotel.

Kako smo već ranije i objavili, dana 04.05.2018. je u Splitu održano svečano potpisivanje Ugovora između Westgate Tower d.o.o. i najvećeg svjetskog hotelskog lanca Marriot, koji su potpisali g. Josip Komar ispred Westgate Split i g. Matt Hughes ispred Marriotta, a potpisivanju ugovora, pored Glavnog  direktora  TEHNIKA d.d. Zlatka Sirovca , s.s.i.g. prisustvovali su i  potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i drugi.

Projekt Dalmatia Tower je dobitnik prestižne nagrade European Property Awards, kao najbolja zgrada poslovne namjene u Europi.