Nakon rušenja stare zgrade Zavoda za kliničku mikrobiologiju Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu, Tehnika d.d. nastavlja s izvedbom radova na izgradnji nove zgrade Zavoda, a sve u sklopu već završenog projekta Rekonstrukcije kompleksa KB Sveti Duh s dogradnjom dnevne bolnice s podzemnom garažom

Tehnika d.d. odabrana je za izvođača radova na oba natječaja: rušenje stare zgrade izvedeno je početkom 2021. godine, a radovi na izgradnji nove zgrade, koji će uskoro započeti, bit će završeni u roku od 12 mjeseci.

Nova zgrada Zavoda za kliničku mikrobiologiju bit će pravokutnog oblika, visine podrum, prizemlje i 4 kata, ukupne građevinske bruto površine 2.674,69 m2 i na 3. katu će biti spojena s postojećom zgradom jugozapadno od nje. Prostor 4. kata oblikovan je isključivo kao stubišni prostor koji će služiti za pristup ravnom neprohodnom krovu radi njegovog održavanja. Glavni ulaz u zgradu nalazit će se na središnjem dijelu jugozapadnog pročelja, a glavna komunikacija na svim etažama bit će središnji hodnik iz kojeg će se ulaziti u sve prostorije. Na uglovima zgrade predviđena su dva stubišta s dizalima.