Poštovani čitatelji,

Već je gotovo prva polovica godine iza nas pa se može poprilično procijeniti 2016., kakva je i kakav rezultat u konačnici možemo očekivati. Iako već s nestrpljenjem očekujemo oporavak i uzlaznu liniju gospodarskih kretanja, čini se da ni ova godina neće biti osobito sretna za domaće gospodarstvenike, osobito građevinare. Doduše, pomaka ima ali to još uvijek nije ono što bi upotpunosti vratilo optimizam i popravilo standard građana. Nažalost, svemu tome pridonosi i prilično nestabilna politička scena u Hrvatskoj, koja je okrenuta sama sebi, a što se znatno odražava na gospodarstvo i sve strukture društva. Pa i šire okruženje, u Europi i u svijetu, nije baš u osbito zavidnoj poziciji.

Sve su oči kod nas uprte u turizam i očekivanja da nam on kao strateška odrednica pomogne u rješavanju nagomilanih problema. Vjerujem da će sezona biti dobra, no nije mudro uspješnost graditi na samo jednoj grani gospodarstva, jer i ta grana može biti vrlo krhka.
Nadajmo se da će razum pobijediti na domaćoj političkoj sceni, da će se raspoloživi resursi konačno usmjeriti prema pronalaženju rješenja kojim bi se oživjelo domaće gospodarstvo i najzad krenulo priželjkivanim smjerom. S takvim očekivanjima ulazimo u ljetno razdoblje, uvjereni da će naša Tehnika i dalje poslovati uspješno, o čemu ćemo vas i izvještavati.

Kraj lipnja je vrijeme kad se održava i Glavna skupština dioničara. Tada ćemo vidjeti i sve pokazatelje poslovanja u prošloj godini, ali i strateška opredjeljenja i očekivanja za vrijeme pred nama. Opširan prilog o radu Skupštine i o donešenim odlukama objavit ćemo u sljedećem broju lista Tehnika. Do novog susreta na našim stranicama srdačno vas pozdravljam i želim ugodno ljeto,
Vaša urednica

glavna urednica lista “Tehnika”:
Ivica Mihotić, prof.
tel. 01/ 63 01 265
e-mail – ivica.mihotic@tehnika.hr
Suradnja s listom nije isključena.

 

Download cijelog lista u PDF formatu